A csíki medencében és környékén élő, többletterméssel rendelkező kistermelők regisztrálását várja a Kicsi kosár projekt.

Mi az a kicsi kosár projekt?

A Kicsi kosár egy olyan online felület, amely a városi, veteményessel nem rendelkező, fogyasztói közösség fenntarthatóságát szolgálja, a kistermelőket felkarolása által, illetve a vásárlói tudatosságot szorgalmazni.

A Kicsi kosár egy virtuális tér, amely lehetőséget ad a kistermelők és tudatos fogyasztók találkozására, így a fogyasztó heti, két heti vagy havi rendszerességgel igényelheti, az éppen aktuális termésekből zöldséges, gyümölcsös kosarat.

A Kicsi kosár használata mind a termelők, mind a fogyasztók számára INGYENES.

Terminológia

A továbbiakban TERMELŐnek nevezzük azon kistermelőket, akik regisztrálnak a Kicsi Kosár online felületre, kistermelőként.
A továbbiakban FOGYASZTÓnak nevezzük azon kistermelőket, akik megrendelik a termelők által szolgáltatott kosarakat.
A továbbiakban KEZDEMÉNYEZŐnek nevezzük a www.kicsikosar.ro weboldal adminisztrátorát, Kicsi Kosár projekt kitalálóját.
A továbbiakban KOSÁRnak nevezzük azt a termést, amit a termelő egy fogyasztó részére bocsát.

Hogyan működik?

A kosarak tartalma a termelők által termesztett zöldségekből, gyümölcsökből, dísznövényekből áll össze.
A kosarak tartalmát a termelők egy héttel az aktuális kosarak kiszállítása előtt határozzák meg, a termés függvényében.
A kosár tartalma folyamatosan változik. Ezt a termelők a változás eszközölése előtt egy héttel közlik a kezdeményező által megadott módon.
A termelők előre le kell közöljék, milyen zöldség, gyümölcs, dísznövény termesztésével foglalkoznak. Ebből kiindulva nagy vonalakban előre látható a fogyasztó számára, hogy milyen lesz az előre rendelt kosár tartalma egy szezon alatt.
A termelők heti egy alkalommal szállítják ki a kosarakat, a fogyasztók által megadott címekre, a kezdeményező és a termelő által megegyezett napon, figyelembe véve a termelőhöz tartozó fogyasztók igényeit. Minden fogyasztó ugyanaznap kapja meg a kosarát.
A fogyasztók hetente rendelhetnek kosarat, de akár 1 vagy 3 hónapra szóló előjegyzéssel is biztosítják a termelőt arról, hogy a kosarak tartalmára igényt tartanak.
A kosár értéke ugyanakkora mértékű, a szolgáltatás igénybevétele során.
Amennyiben egy fogyasztónak egy kosár tartalma nem elegendő, többet is rendelhet, ugyanattól a termelőtől vagy több termelőhöz is feliratkozhat.


A kicsi kosár projekt és a kicsikosar.ro weboldal működtetője semmilyen felelősséget nem vállal a termelő és a fogyasztó között történő csere során fennálló jogi és/vagy pénzügyi kötelezettségek teljesítésére.


Termelőkre vonatkozó felelősségvállalás

Az oldalon keresztül a fogyasztók értékelhetik a termelőket, ezáltal is elősegítve a szolgáltatás minőségét.
Bár próbáljuk megválogatni az oldalunk felhasználóit, úgy termelők, mint fogyasztók szempontjából, a Kicsi kosár projekt nem vállal felelősséget a termelők által szolgáltatott termés minőségére, mint ahogy az áru átadásával kapcsolatosan adódó problémákért sem.

Fogyasztókra vonatkozó felelősségvállalás

A Kicsi kosár projekt nem vállal felelősséget a fogyasztók által közölt és lemondott rendelésekért.
Amennyiben a fogyasztó indokolatlanul nem veszi át a kosarat, a termelőnek jogában áll a termést másnak odaadni, annak ellenére, hogy a fogyasztó már előjegyeztette magát az adott kosárra.
Amennyiben a fogyasztó indokoltan nem tudja átvenni a megrendelt kosarat, kötelessége új fogyasztót ajánlania a kosár átvételére vagy legalább 1 nappal az átadás előtt közölnie a termelővel, hogy nem tudja átvenni a kosarat. Máskülönben figyelmeztetés nélkül kizárjuk az oldal felhasználói közül és tovább nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Azon fogyasztókat, akik 2 alkalommal is indokolatlanul nem veszik át az előre megrendelt kosarakat, figyelmeztetés nélkül kizárjuk az oldal felhasználói közül és tovább nem vehetik igénybe a szolgáltatást.